Britse prinses Beatrice in het geheim getrouwd
Prinses Beatrice, met haar man Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: ISOPIX

De Britse prinses Beatrice is vrijdagochtend in intieme kring getrouwd met Edoardo Mapelli Mozzi. Dat melden Britse media.

Er waren ongeveer 20 gasten aanwezig op het huwelijk, onder wie ook haar oma, koningin Elisabeth, en grootvader prins Phlip. Ook haar vader, prins Andrew, was aanwezig.

De 31-jarige kleindochter van de koningin en Mozzi, een 37-jarige miljonair-projectontwikkelaar, zouden al in mei trouwen in de Royal Chapel in het St James’s Palace in Londen, maar daar stak het nieuwe coronavirus een stokje voor.

De nieuwe datum was niet aangekondigd. In plaats van die uitgebreide ceremonie kwamen vandaag slechts 20 mensen samen die de afstandsregels goed in acht hielden, zegt Buckingham Palace.

Het huwelijk komt er na een moeilijke periode voor de familie van prins Andrew. Door zijn banden met pedofiel Jeffrey Epstein werd hij gedwongen afstand te doen van zijn koninklijke plichten. Zelfs voor de pandemie was het eigenlijk al de bedoeling dat het feest in besloten kring zou plaatsvinden, nadat de prins een spraakmakend interview had gegeven rond Epstein.