Vanaf zaterdag mondmasker verplicht op Antwerpse weekendmarkten
Foto: JORIS HERREGODS

Op de zaterdag- en de zondagmarkt op het Theaterplein moeten ook bezoekers vanaf dit weekend verplicht een mondmasker dragen. De exotische markt op zaterdag en de Vogelenmarkt op zondag zijn de grootste van de stad.

Behalve de verplichting om een mondmasker te dragen, is er nog een aantal andere regels die vanaf zaterdag op de twee markten ingaan. Consumeren aan horecakramen mag, uiteraard zonder masker, maar onder bepaalde voorwaarden. Het maximum aantal mensen aan een tafel is vijftien en alleen zitplaatsen zijn toegestaan. Klanten moeten ook aan hun eigen tafel blijven zitten.

‘Ik roep in het bijzonder jonge Antwerpenaren op om de gezondheidsrichtlijnen strikt te respecteren’, zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). ‘De perceptie heerst dat het virus minder schadelijk is voor jongere mensen, maar ook zij kunnen ernstig ziek worden en langdurige letsels oplopen. Bovendien kunnen zij wel oudere familieleden en naasten besmetten voor wie het virus levensbedreigend kan zijn.’

De maatregel geldt zolang dit nodig is en voorlopig blijft hij beperkt tot deze twee markten. In onder meer supermarkten, winkels, bioscopen en gebedshuizen werd het dragen van een mondmasker eerder al op landelijk niveau verplicht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in