Verliezend bekerfinalist Aalborg krijgt boete voor samenscholende fans
SønderjyskE won de bekerfinale Foto: Photo News

De Deense voetbalclub Aalborg BK moet een boete betalen omdat de supporters op de tribune zich tijdens de verloren bekerfinale tegen SønderjyskE niet aan de coronamaatregelen hielden. Ze staken niet alleen vuurwerk af, maar ze stonden ook te dicht bij elkaar op de tribune en ze negeerden de waarschuwingen van de omroeper in het stadion. De boete bedraagt 40.000 Deense kronen, omgerekend ruim 5.300 euro.

De toeschouwers moesten onderling een meter afstand houden, maar een groepje fans respecteerde die regel niet. De scheidsrechter besloot de wedstrijd in de 27ste minuut te staken. Hij stuurde beide ploegen richting de kleedkamer. Spelers, stafleden en stewards van Aalborg probeerden de fans te overtuigen om meer afstand tot elkaar te houden. De politie zette zo’n veertig hardleerse toeschouwers het stadion uit en verrichtte enkele arrestaties.

Na een onderbreking van een kwartier werd de finale hervat. SønderjyskE pakte voor het eerst de Deense beker door ‘AaB’ met 2-0 te verslaan. (belga)