Nog meer kopzorgen voor de Ronde van Wallonië: nu zegt Tubeke ‘njet’ tegen start van de tweede etappe
Foto: Photo News

De tweede etappe van de Ronde van Wallonië (2.Pro) zal op 17 augustus niet van start gaan in Tubeke. Het plaatselijke gemeentecollege heeft woensdag beslist dit niet toe te laten vanwege de coronacrisis.

“Voor het begin van de gezondheidscrisis aanvaardde het gemeentecollege de organisatie van de start van deze etappe. Het was volgens ons een gelegenheid om een mooi volksfeest te organiseren ter ere van het wielrennen. Het had ook heel wat symboolwaarde aangezien de Belgische Wielerbond (KBWB) zich nog niet zolang geleden heeft gevestigd in onze stad”, zo klinkt het in een persbericht.

“Maar de COVID-19-crisis laat ons nu niet meer toe zo’n evenement te organiseren, in overeenstemming met het ministerieel besluit van 30 juni en de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In deze periode zijn heel wat maatregelen versoepeld, maar we moeten op onze hoede blijven. Dat tonen de cijfers over de evolutie van de pandemie aan. Het is onze taak te waken over de veiligheid van onze bevolking. Daarom hebben we ervoor gekozen de start van de tweede etappe in Tubeke te annuleren.”

Tubeke bracht de organisatie van de Ronde van Wallonië al op de hoogte. Eerder deze week liet ook Ath weten dat het niet langer de aankomstplaats voor de eerste etappe van de rittenkoers wil zijn.

De 41e editie van de Ronde van Wallonië is voorzien van 16 tot en met 19 augustus. In de tweede etappe zou het peloton 179,5 km afleggen van Tubeke naar Waver. De rittenkoers stond aanvankelijk van 18 tot 22 juli geprogrammeerd, maar moest door de coronacrisis op zoek naar een nieuwe datum.