Ghislaine Maxwell heimelijk gehuwd
Foto: AFP

Ghislaine Maxwell, die ervan verdacht wordt Jeffrey Epstein te hebben geholpen bij misbruik van jonge vrouwen, is volgens aanklagers in het geheim getrouwd en weigert te zeggen met wie. Dit meldde onder meer ‘The New York Post’ naar aanleiding van de rechtszitting dinsdag in New York.

Ghislaine Maxwell werd op 2 juli aangehouden in een afgelegen landhuis in New Hampshire, na zich maandenlang schuil te hebben gehouden voor de FBI. De ex-partner van de steenrijke Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein, die zich in augustus verhing in zijn cel, zou ook getrouwd zijn, maar met wie is niet duidelijk.

De 58-jarige Maxwell weigert volgens aanklagers niet alleen te zeggen met wie ze is getrouwd, maar laat ook niets los over haar vermogen of bezittingen.

Het was volgens aanklagers ook totaal niet duidelijk wie vijf miljoen dollar voor haar voorwaardelijke vrijlating op borgtocht zou betalen. De rechter wees een verzoek tot vrijlating op borg af, omdat men vreest voor ‘een buitengewoon vluchtgevaar’. Maxwell heeft niet alleen fortuinen en een groot netwerk, maar ook drie nationaliteiten: de Britse, Amerikaanse en Franse. De vrouw blijft vastzitten tot het proces in juli volgend jaar begint.

Maxwell verdween volkomen uit beeld, nadat Epstein begin juli 2019 gevangen was gezet wegens sekshandel en misbruik van minderjarigen. Ze zou in die periode binnen de VS tientallen keren verhuisd zijn, voordat ze eind vorig jaar onder de naam van een bedrijf het afgelegen landhuis kocht.

Maxwell ontkent alle beschuldigingen. Die vloeien voort uit verklaringen van mensen die zeggen tussen 1994 en 1997 slachtoffer van Epstein en Maxwell te zijn geweest. Maxwell wordt beschuldigd van verleiding van minderjarigen voor seks, sekshandel met kinderen en meineed.