Rechtbank wijst vraag voor aanstelling voorlopige bewindvoerders bij FNG af
Onder meer Brantano is een vennootschap van FNG. Foto: Photo News

De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft beslist geen voorlopige bewindvoerders aan te stellen bij modegroep FNG. Twee vakbonden en één werknemer hadden dat geëist, maar intussen werd voormalig VRT-topman Paul Lembrechts aangesteld als ceo ad interim en zetten de oprichters een stap opzij.

De vakbonden bij FNG vragen al enkele weken dat het gerecht de modegroep van naderbij zou bekijken. De firma heeft verschillende constructies en deals in Zwitserland, Luxemburg en Azië opgezet, en ook beurswaakhond FSMA vraagt opheldering. De vakbonden en één werknemer vroegen de rechtbank om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen. Dat werd nu door de rechtbank afgewezen. De vraag van de vakbonden werd onontvankelijk verklaard, de vraag van de werknemer werd ongegrond verklaard omdat niet aan de voorwaarden werd voldaan om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen.

Vorige week woensdag besliste de Mechelse ondernemingsrechtbank dat drie vennootschappen van FNG – Brantano, FNG International en Market Retail Belgium – beschermd worden tegen schuldeisers tot 5 oktober. Tegen 4 september moet een reorganisatieplan op tafel liggen, waarover op 29 september zal gestemd worden in een bijzondere zitting.

Inmiddels voert het Antwerpse gerecht een onderzoek naar de drie oprichters van de FNG-groep op aangeven van beurswaakhond FSMA. Dat onderzoek zou geen invloed hebben op FNG, aangezien de drie inmiddels een stap opzij hebben gezet en geen deel meer uitmaken van het bedrijf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in