Rechter weigert Ghislaine Maxwell, de voormalige compagnon van Epstein, op borgtocht vrij te laten
Ghislaine Maxwell tijdens de zitting met videocall. Foto: REUTERS

Ghislaine Maxwell, de ex en voormalige medewerkster van Jeffrey Epstein, moet in afwachting van haar proces in de cel blijven. De federale rechter weigert haar op borgtocht vrij te laten. Eerder vandaag pleitte ze nog onschuldig voor handel in minderjarigen en aanzetten tot prostitutie.

Ze wordt ervan beschuldigd jonge meisjes, ook minderjarigen, voor Epstein te hebben gerekruteerd. Ze riskeert daarvoor 35 jaar cel. Epstein zelf overleed in augustus 2019 in de gevangenis. Maxwell (58) was op zes punten aangeklaagd en pleitte per video.

Maxwell wou in afwachting van haar proces vrijkomen door een borgsom van 5 miljoen dollar te betalen. Volgens haar advocaten loopt ze in de gevangenis het risico om met het coronavirus besmet te raken, en is er geen risico dat ze zou vluchten. De rechter volgt die redenering niet, en besliste haar niet op borgtocht vrij te laten.

De ex van Epstein was begin juli in de staat New Hampshire gearresteerd, nadat ze maandenlang was ondergedoken. Maandag is ze overgebracht naar een gevangenis in Brooklyn. Wanneer het tot een proces komt is nog onduidelijk.

Voor de rechtszitting hebben haar advocaten geprobeerd de vrouw van Epstein te distantiëren. Beiden hadden tot voor zijn zelfmoord in de gevangenis al tien jaar geen contact meer gehad, klinkt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig