Grant Imahara, presentator van <I>MythBusters</I>, overleden op 49-jarige leeftijd
Foto: ISOPIX

Grant Imahara, de presentator van MythBusters en White Rabbit Project, is overleden. Dat meldt Discovery Channel. Hij werd 49 jaar.

‘We zijn kapot van het trieste nieuws’, schrijft Discovery Channel in een mededeling. ‘Hij was een belangrijk deel van onze familie en een prachtige man. Onze gedachten en gebeden gaan naar zijn familie.’ Volgens The Hollywood Reporter is Imahara overleden aan een hersenbloeding.

Imahara maakte naam als presentator van de populair-wetenschappelijke tv-serie MythBusters, waarin hij populaire mythen probeerde te ontkrachten of te bevestigen. Hij werkte ook als elektrotechnicus aan tal van bekende Hollywoodfilms zoals Jurassic Park en Star Wars. Op Netflix was hij het gezicht van White Rabbit Project.

Adam Savage, die MythBusters samen met Imahara presenteerde, schreef zijn droefenis op Twitter van zich af. ‘Ik heb hier geen woorden voor. Ik heb deel uitgemaakt van twee families met hem in de voorbije 22 jaar. Grant was een briljant ingenieur, artiest en performer, maar ook een vrijgevig, leuk en lief persoon. Met hem samenwerken was een genot. Ik ga mijn vriend missen.’