Coronacijfers stijgen met 11 procent: gemiddeld 95 besmettingen per dag
Foto: Photo News

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag in de afgelopen zeven dagen, met uitsluiting van de laatste vier dagen, is gestegen met 11 procent tegenover de week ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. Per dag waren er gemiddeld 95,3 besmettingen.

De stijging doet zich vooral voor in de provincies Antwerpen (36 nieuwe bevestigde gevallen), Limburg (34 nieuwe bevestigde gevallen) en Luik (23 nieuwe bevestigde gevallen). België telt nu 62.781 besmettingen, 74 meer dan het aantal dat Sciensano maandag communiceerde. De meeste nieuwe infecties komen voor onder de actieve bevolking (20-59 jaar).

Maandag werden ook negen mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat brengt het aantal hospitalisaties door het virus op 17.899. Er lagen maandag nog 138 patiënten in het ziekenhuis, van wie 23 op intensieve zorg. Het gemiddelde aantal hospitalisaties per dag bedroeg de afgelopen week 10,1, een daling met 9 procent tegenover een dag eerder.

Het aantal overlijdens bedraagt gemiddeld 1,2 per dag, een daling met 66 procent ten opzichte van een week eerder. Uit de voorlopige cijfers voor de komende dagen blijkt dat het aantal besmettingen ook morgen en overmorgen nog zal stijgen.