Stoelendans in Bundesliga basketbal: Roel Moors volgt bij Göttingen coach op die hem vervangt bij Bamberg
Foto: Photo News

Ex-Giant Roel Moors blijft aan de slag als coach in de Bundesliga. Na zijn ontslag bij Bamberg volgt hij Johan Roijakkers bij Göttingen op. De Nederlandse Belg (ex-Bree en Bergen) tekende twee weken geleden bij ... Bamberg. “Ik wil hier een competitief team bouwen een attractief basketbal brengen”, zegt Roel Moors.

Na zijn succesjaren bij Telenet Giants Antwerp zette Roel Moors vorige zomer de stap naar het buitenland en tekende bij de Duitse topclub Bamberg. Ook sportief directeur Leo De Rycke, assistent-coach Thomas Crab en de Amerikaan Paris Lee verlieten de Giants richting Bamberg. Ondanks nog een contract van één seizoen werd Roel Moors twee weken geleden bij Bamberg na de uitschakeling in de kwartfinales van de Duitse play-offs doorgestuurd. “Roel Moors maakte de beste indruk van alle kandidaten waarmee we gesproken hebben”, klinkt het bij Göttingen. “Ik tekende een contract van één seizoen met een optie op een extra campagne,” zei de tweevoudige Belgische Coach van het Jaar. “In Antwerpen heeft Roel getoond dat hij een team kan bouwen en met een beperkt budget succes oogsten. Hij kan meer uit een groep halen. Wie zijn assistent wordt, is nog niet beslist. Die onderhandelingen zijn nog aan de gang.”

De kans is groot dat Thomas Crab, ook ontslagen bij Bamberg, Moors volgt naar Göttingen. Moors zelf is gelukkig met zijn nieuwe werkgever. “De waarden van deze club passen bij mijn filosofie”, zegt hij. “De club heeft uitstekende trainingsfaciliteiten en een toekomstplan. Ik moet wel op zoek naar een volledig nieuwe ploeg. Iedereen is immers einde contract,” aldus nog Roel Moors. Elias Lasisi (ex-Limburg United, Leuven Bears en Oostende) blijft niet bij Göttingen. (cpm)