Lichaam vermiste <I>Glee</I>-actrice teruggevonden in meer
Foto: Photo News

Vijf dagen nadat ze verdween tijdens een boottochtje op een meer, is het lichaam van Glee-actrice Naya Rivera teruggevonden. Dat heeft een lokale sheriff bevestigd.

De actrice was woensdag vermist geraakt in het Californische Lake Piru-meer. Ze had een bootje gehuurd om een tochtje op het meer te maken met haar vierjarige zoon. Een medewerker van het bedrijf dat de bootjes verhuurt, vond haar zoon woensdagnamiddag ongedeerd, maar alleen terug in het bootje.

De afgelopen dagen werd met man en macht naar Rivera gezocht. Er werden onder meer duikers en helikopters ingezet. Eerder op de dag vonden speurders een lichaam, maar het was nog niet duidelijk of het dat van Rivera was. ‘We zijn er zeker van dat het lichaam dat we gevonden hebben dat van Naya Rivera is’, liet sheriff William Ayub later weten. De autoriteiten gaan niet uit van zelfdoding, een autopsie moet de doodsoorzaak uitwijzen.

De sheriff gaf ook aan dat het zoontje van Naya een zwemvest droeg toen hij werd teruggevonden en dat er ook een reddingsvest voor volwassenen in de boot lag. De jongen had verteld dat hij met zijn moeder was gaan zwemmen, maar dat zij niet meer was teruggekeerd naar de boot en dat hij haar nog kopje-onder had zien gaan. Volgens de politie is het mogelijk dat de boot door een sterke stroming was afgedreven en dat Naya wel de energie had gehad om haar zoontje nog in veiligheid te brengen maar dat ze zichzelf niet meer kon redden.

Glee

Rivera is vooral bekend voor haar rol in de serie Glee. Daar speelde ze van 2009 tot en met 2015 de cheerleader Santana Lopez. De musical-serie draait om een groep jongeren die een koor beginnen.

De cast van Glee kreeg eerder al te maken met twee tragische overlijdens. In 2013 overleed Corey Monteith (31), die de rol van footballspeler Finn Hudson vertolkte, aan een overdosis drugs en alcohol. In 2018 stapte acteur Mark Salling (35), Noah Puckerman in de serie, uit het leven nadat hij schuldig bevonden was aan het bezit van kinderporno.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Lichaam vermiste <I>Glee</I>-actrice teruggevonden in meer
Vijf dagen na haar verdwijning is het lichaam van Rivera gevonden. Foto: AFP