Klopjacht naar ‘Rambo van het Zwarte Woud’ duurt voort
Foto: AP

Tientallen agenten en helikopters zijn maandag voor de tweede dag op rij ingezet voor een klopjacht op een voortvluchtige gewapende man in het Zwarte Woud. De man is gekleed in camouflagekleding en gewapend met pijl en boog, pistool en een mes.

Zondag kreeg de lokale politie van Oppenau, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, melding van een gewapende, zonderlinge man. Vier agenten gingen ter plaatse een kijkje nemen en troffen er een 31-jarige man aan, gekleed zoals Sylvester Stallone in de Rambofilms, wat de Duitse media meteen inspireerde om hem de bijnaam ‘Rambo van het Zwarte Woud’ te geven. Hij zou de agenten ontwapend hebben en daarna het woud ingevlucht zijn.

Klopjacht naar ‘Rambo van het Zwarte Woud’ duurt voort
De foto van de man die door de Duitse politie werd vrijgegeven. Foto: Polizeipräsidium Offenburg

Tientallen agenten, een team elitetroepen, een hondenpatrouille en een helikopter met thermische camera’s worden ingezet voor de zoektocht.

Volgens het tabloid Bild gaat het om een Duits staatsburger: de 31-jarige Yves Rausch. Hij zou vroeger bij een beveiligingsfirma gewerkt hebben en kwam eerder al met de politie in aanraking wegens verboden wapenbezit. Hij zou geen vaste verblijfplaats hebben.

‘Blijf binnen en neem geen lifters mee’, waarschuwt de politie van Oppenau aan de lokale bevolking. Ze verspreidde een foto van de man.