Actrice Kelly Preston, vrouw van John Travolta, overleden aan borstkanker
Foto: REUTERS

De Amerikaanse actrice Kelly Preston, bekend van rollen in ‘Jerry Maguire’ en ‘Twins’, is zondag op 57-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. Dat heeft haar echtgenoot, acteur John Travolta, bekendgemaakt.

‘Het is met een diepbedroefd hart dat ik u meedeel dat mijn prachtige vrouw Kelly de strijd verloren heeft die ze al twee jaar tegen borstkanker voerde’, meldt Travolta op Instagram. ‘Ze streed een moedig gevecht, met de liefde en steun van zovelen.’ De acteur zegt nu tijd te willen nemen voor zijn kinderen, en vraagt om begrip voor mocht hij nu lang niet van zich laten horen.

Preston werd in 1962 geboren in Hawaï, en studeerde theater aan USC in Californië. Ze brak in 1988 door met haar rol in de komedie ‘Twins’, naast Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito. Een andere grote rol was die in de romantische komedie ‘Jerry Maguire’, uit 1996. Daarin speelde ze de ex van het hoofdpersonage, vertolkt door Tom Cruise.

Dat Preston zwaar ziek was, was niet officieel bekendgemaakt.

In 1991 trouwde ze met Travolta. Samen hadden ze drie kinderen. In 2009 overleed hun oudste zoon Jett. Net als Travolta is ze lid van Scientology.