Nieuwe poging tot digitale plofkraak in Roeselare en Ingelmunster
Foto: BELGA

Op 11 en 12 juli zijn er opnieuw twee pogingen tot digitale plofkraak geweest op geldautomaten bij de Argentakantoren in het West-Vlaamse Roeselare en Ingelmunster.

Eerder was er op 27 en 28 juni een poging in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst om te infiltreren op de computer van een geldautomaat, om op die manier de geldlade leeg te maken.

‘Diebold, die de geldautomaten voor Argenta beheert, voerde een grondig onderzoek uit en optimaliseerde de beveiliging van de automaten. Midden vorige week besliste Argenta om de toestellen weer beschikbaar te stellen voor de klanten. Ondanks de uitgevoerde upgrades aan de geldautomaten, blijft dit type toestel in het vizier van criminelen’, aldus het persbericht.

Argenta heeft nu beslist om de 143 toestellen van dit type definitief uit te schakelen in afwachting van de plaatsing van nieuwe toestellen later dit jaar. De bank bekijkt of die vervanging nu versneld kan gebeuren.

De bank betreurt dat klanten hinder ondervinden door deze maatregel en benadrukt ‘dat de veiligheid voor onze kantoren en klanten altijd primeert’.