Rechtbank in Paraguay wijst vrijlatingsverzoek Ronaldinho af
Foto: AFP

Een rechtbank in Paraguay heeft een verzoek tot vrijlating van Ronaldinho afgewezen. De voormalige Braziliaanse voetbalster is al vier maanden van zijn vrijheid beroofd vanwege het gebruik van vervalste paspoorten.

Ronaldinho werd begin maart samen met zijn broer Roberto Assis opgepakt omdat ze Paraguay met vervalste paspoorten wilden binnen geraken. De tweevoudige Wereldvoetballer van het Jaar zat 32 dagen achter de tralies, waarna hij begin april op borgtocht werd vrijgelaten. Sindsdien verblijft hij onder huisarrest in een hotel in de hoofdstad Asuncion. Ronaldinho wist naar eigen zeggen niet dat de documenten, gekregen van zakenpartners, vervalst waren.

Eind 2018 moest Ronaldinho zijn paspoort inleveren. Dat werd hem destijds afgenomen door het Braziliaanse gerecht. De oud-spits van onder meer FC Barcelona en AC Milan had immers nog een boete van 2,25 miljoen euro openstaan na een veroordeling voor een zware bouwovertreding in beschermd natuurgebied. Volgens zijn advocaat wist Ronaldinho echter niet dat hij vervolgens een vervalst paspoort had gekregen.

In de zaak werden al 18 personen gearresteerd, vooral functionarissen uit de immigratiedienst en agenten.