Fransman beschuldigd van seksueel misbruik van honderden kinderen in Indonesië
Fransman Francois Camille Abello (65) tijdens een persconferentie in Jakarta op 9 juli 2020. Foto: afp

De politie in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft vrijdag melding gemaakt van de arrestatie van een Fransman die meer dan 300 minderjarigen seksueel misbruikt zou hebben.

De 65-jarige Francois Abello Camille nodigde de kinderen in een hotel in Jakarta uit en betaalde hen tussen de 250.000 roepia (16,13 euro) en 1 miljoen roepia (65 euro) om seks met hem te hebben terwijl ze gefilmd werden, zei de politiechef van Jakarta, Nana Sujana.

Hij mishandelde de minderjarigen als ze seks met hem weigerden, aldus Nana. De politiechef voegde eraan toe dat veel van hen straatkinderen waren die gelokt werden met de belofte dat ze werk zouden krijgen als model.

De verdachte, die donderdag werd opgepakt, riskeert de doodstraf als hij krachtens de wet op de kinderbescherming schuldig bevonden wordt aan de verkrachting van verscheidene minderjarigen.

‘Toen speurders zijn hotelkamer binnenvielen, werd hij er halfnaakt met twee kinderen aangetroffen’, zei Nana. Ook vonden ze in de kamer een laptop met video-opnames van zijn seksuele daden met 305 minderjarigen.