Kinepolis voorstander van mondmasker, maar niet tijdens de film
Foto: Alexander Meeus

De overheid verplicht vanaf zaterdag mondmaskers in bioscopen. Of dat betekent dat er geen popcorn of ander snoepgoed meer gegeten mag worden tijdens de film, is voor Kinepolis nog onduidelijk. Zij hopen dat de mondmaskers toch af mogen tijdens de film.

‘Er is een verschil tussen binnen komen in een bioscoopcomplex en neerzitten om naar de film te kijken’, zegt Anneleen van Troos, woordvoerder van Kinepolis. Van Troos is voorstander van de Franse en Luxemburgse aanpak, waar mondmaskers verplicht zijn bij het binnenkomen, maar af mogen om naar de film te kijken, en eventueel te drinken of te eten. ‘Er is ook een grote afstand tussen de bioscoopgangers in onze zalen, er zullen nooit mensen naast of achter je zitten, en niemand mag rondlopen tijdens de film’, zegt van Troos. Ook het ventilatiesysteem werd aangepast. ‘Normaal wordt de lucht gerecycleerd, maar nu zijn de systemen aangepast dat er altijd toevoer is van verse lucht’, zegt van Troos.

Snack

Over de vraag of men nog mag eten in de zaal heerst onduidelijkheid. ‘Ook voor ons is dit nieuws en nog even onduidelijk’, reageert het bedrijf via Twitter en Facebook. ‘We zullen morgen bekijken welke implicaties dit heeft en er ook duidelijk over communiceren.’ De snoepwinkels in de complexen zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Kinepolis. ‘Er is overleg gaan en we verwachten zo snel mogelijk uitsluitsel’, zegt van Troos. ‘We zijn open sinds juli, en snacks en drankjes kunnen online worden besteld.’

Kinepolis zei in mei een ‘ernstige’ financiële impact te verwachten door de coronacrisis, maar was er wel van overtuigd de crisis aan te kunnen. In België waren de zalen dicht van half maart tot eind juni. Begin juli openden ze opnieuw met een lagere maximumbezetting om de afstand tussen bioscoopgangers te verzekeren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig