Dries Van Noten opent winkel in China
Dries Van Noten. Foto: Chris Van Rompaey

De Belgische ontwerper Dries Van Noten opent eind augustus een eerste winkel in Réel Mall in het centrum van Shanghai, de eerste in China. De volledige herfstcollectie voor zowel mannen als vrouwen zal er te koop zijn.

Het Belgische modelabel Dries Van Noten, dat sinds 2018 grotendeels in handen is van de Spaanse groep Puig, opent een eerste winkel in China. De winkel zal 1.800 vierkante meter groot zijn, genoeg plaats voor de volledige herfstcollectie voor mannen en vrouwen. Dat is goed nieuws voor het modelabel, veel ontwerpers kunnen op dit moment niet investeren en zien zich genoodzaakt winkels te sluiten door de coronacrisis.

Het is zeker niet de eerste kennismaking met China voor Van Noten. In 2017 besloot hij al die markt aan te boren, met verkooppunten in Shanghai en Peking. Een eigen winkel was er echter nog niet. Van Noten heeft in Azië ook verkooppunten in Japan, Zuid-Korea, Singapore en Hongkong.

Van Noten combineerde jarenlang het zakelijke leiderschap met de creatieve visie van het bedrijf. Sinds januari is Matteo De Rosa zakelijke leider. ‘We willen de komende jaren het label uitbreiden, zowel digitaal als in de winkelstraat’, zei De Rosa aan Women’s Wear Daily. Van Noten staat wel nog aan het roer als creatief directeur, en hij is voorzitter van de Raad van Bestuur.

Dit weekend kunt u in De Standaard Weekblad een uitgebreid interview lezen met Dries Van Noten, waarin hij onder meer zijn visie over de toekomst van de modewereld deelt. ‘Ik denk dat we ons enkele serieuze vragen moeten stellen. Wat zal nog zin hebben en wat niet? Het is momenteel overleven voor iedereen. Alles zal tijd nodig hebben. En die tijd hebben we in het verleden nooit echt genomen. We moeten deze crisis aangrijpen om dingen te veranderen.’