Delfine Persoon krijgt op 22 augustus dan toch haar rematch tegen Katie Taylor: “Hopen dat de jury nu wel eerlijk is”
Foto: AFP

De rematch voor Delfine Persoon tegen de Ierse bokskampioene Katie Taylor komt er dan toch. Op 22 augustus zullen ze elkaar treffen in het Engelse Brentwood, zo maakte Persoon donderdag bekend tijdens een persconferentie in Gits.

Persoon en Taylor namen het op 1 juni 2019 tegen elkaar op in Madison Square Garden in New York met als inzet de titel van onbetwiste wereldkampioene bij de lichtgewichten (-61,235 kg). De Ierse zette haar wereldtitels bij de WBA, IBF en WBO op het spel, Persoon was de WBC-kampioene.

Taylor, de olympisch kampioene van 2012, haalde het op punten met 95-95, 96-94 en 96-94. Maar volgens het gros van de waarnemers was dat een onterechte beslissing. Persoon zei achteraf dat ze bestolen was en diende officieel klacht in, maar zei niet te rekenen op een rematch. Die komt er nu dus toch. Op dezelfde avond staat als hoofdkamp een duel geprogrammeerd tussen de Brit Dillian Whyte en de Rus Alexander Povetkin. Zij zullen boksen om de WBC interim titel bij de zwaargewichten.

Delfine Persoon krijgt op 22 augustus dan toch haar rematch tegen Katie Taylor: “Hopen dat de jury nu wel eerlijk is”
Foto: AFP

“Het zal een kamp worden van wereldklasse. De rematch tegen Katie Taylor komt er dus toch nog”, vertelde Delfine Persoon. “Dit in de achtertuin van haar manager. Dat is een speciale locatie en bovendien zal de kamp zich afspelen zonder publiek. Er is wat getouwtrek aan voorafgegaan maar uiteindelijk hebben we het contract deze namiddag ondertekend. Men wou wat foefelen met de taksen omdat ik boks in bijberoep, maar dat is nu van de baan.”

Er rest Delfine Persoon iets meer dan anderhalve maand om zich klaar te stomen voor de kamp. “Dat is een zeer korte voorbereidingsperiode maar dat moet lukken. Ik heb mijn basisconditie steeds onderhouden en ik ga, zoals steeds, vol voor de zege. Ik ken haar nu wel en weet zo welke werkpuntjes ik heb. We gaan nu naar sparringpartners zoeken die dezelfde stijl van Taylor hebben. En dan is het hopen dat de jury nu een eerlijk oordeel velt en dus niet doet zoals in New York.”

Taylor: “In de rematch wil ik geen twijfel meer over mijn zege”

“Wow, wat een gevecht, wat een avond! Ik kan eerlijk gezegd niet geloven dat deze kamp er komt”, zegt wedstrijdpromotor Eddie Hearn bij Sky Sports. “Katie en Delfine verdienen alle krediet dat ze dit opnieuw willen doen. Sinds hun episch gevecht vorig jaar in Madison Square Garden was iedereen erop gebrand om zo’n duel opnieuw te zien, en nu komt het er. Ik ben heel trots deze kamp te kunnen inrichten, vooral op zo’n cruciaal moment voor onze sport. Samen met Whyte tegen Povetkin wordt 22 augustus een avond die we niet zullen vergeten.”

Delfine Persoon krijgt op 22 augustus dan toch haar rematch tegen Katie Taylor: “Hopen dat de jury nu wel eerlijk is”
Foto: Photo News

Katie Taylor mikte eerst op een krachtmeting met Amanda Serrano. “Maar omdat zij er niet op inging, wilde ik de grootst mogelijke kamp in augustus. Een tweede gevecht tegen Persoon is wat iedereen wil zien”, aldus de Ierse wereldkampioene, die tegen Persoon haar vier titels op het spel zet. “Ik kijk al uit naar een rematch sinds het eerste gevecht en ik ben in de wolken dat het rond is. De eerste keer scheelde het zeker en vast heel weinig. Maar ik vond dat ik de zege verdiende en in de rematch wil ik dat er geen twijfels meer bestaan.”

Boksproject in Gits

Delfine Persoon en haar entourage willen in Gits ook een groot boksproject op touw zetten. “Wij hebben de grond al aangekocht en krijgen voor ons project een subsidie van Sport Vlaanderen. Ook de gemeente Hooglede-Gits steunt ons in onze opzet. Bedoeling is dat er tegen volgende zomer op deze plaats, de Oude Boerderij in Gits, een bokshal zal staan”, verduidelijkte Persoon nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig