Nieuw <I>Lord of the rings</I>-wandelpad geopend in Spanje
Themabeeld: Sierra de Guadarrama. Foto: Getty

In het noorden van de Sierra de Guadarrama, op een uur rijden van Madrid, is een nieuw wandelpad geopend, geïnspireerd op Midden-aarde uit de boeken van Lord of the rings. ‘El camino del anillo’, ‘de weg van de ring’ is een nieuw alternatief voor meer gevestigde wandelroutes in het land.

Wie altijd gedroomd heeft om zich dagenlang onder te dompelen in het decor van Lord of the rings, hoeft geen trip naar Nieuw-Zeeland meer te boeken. In Sierra de Guadarrama kunnen geoefende wandelaars een pad volgen dat geïnspireerd is op Tolkiens verhaal Lord of the rings.

Het uitgestippelde pad strekt zich uit over 122 kilometer natuur, en is ingedeeld in acht etappes, gepland over zeven dagen. De wandeling gaat langs dorpen, ruïnes en landschappen die doen denken aan de fictieve wereld die Tolkien neerpende. De kans om er orken, elfen of hobbits tegen te komen is klein, maar een wild zwijn of adelaar spotten is wel mogelijk.

El camino del anillo heeft als doel toeristen te lokken naar een afgelegen en ontvolkt deel van Spanje, wandelaars worden aangemoedigd om in plaatselijke hotels te verblijven. Wie wil, kan de wandeling alleen aanvangen vanaf het informatiecentrum in het dorpje El Molar, maar het is ook mogelijk de wandeling in groep af te leggen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig