Mediamarkt in Nederland levert door een fout dure iMacs voor een paar euro
Foto: Photo News

Door een fout op de website van Mediamarkt in Nederland konden klanten vorige week voor een paar euro een Apple iMac kopen ter waarde van zo’n 2.000 euro. De computers werden bezorgd en de winkelketen eist nu dat de kopers de iMacs terugsturen, of bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen.

Sommige kopers willen de iMacs niet terugsturen omdat ze al zijn geleverd en de koopovereenkomst in hun ogen definitief is. Juridisch adviesbureau Aliter Melius staat een aantal van hen bij. In e-mails die het Nederlandse persagentschap ANP heeft gezien, staat dat Mediamarkt minstens in één geval een incassobureau wil inschakelen.

Mediamarkt laat in een reactie weten dat het aantal iMacs dat met de foute prijs is verkocht ‘op twee handen te tellen is’. ‘Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers. Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen, want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn’, zegt een woordvoerder van de winkelketen.

Hoogslaper

In 2017 hoefde de keten Leen Bakker een hoogslaper die per ongeluk op de website voor 24 euro werd aangeboden, niet voor die prijs te leveren. De hoogslaper, die normaal gesproken 319 euro moest kosten, werd door een fout met meer dan 90 procent korting aangeboden. Leen Bakker annuleerde al die orders.

Sommige klanten die daardoor naast een goedkope hoogslaper grepen, stapten naar de rechter. Die vond dat de klanten er redelijkerwijs niet van uit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was. Daarom moest Leen Bakker de bedden niet alsnog voor 24 euro leveren, zoals de ‘gedupeerden’ hadden geëist.