Wilmès begint woensdag overleg met experts over relance
Foto: Photo News

Premier Sophie Wilmès belegt morgen een eerste overlegronde met experten ter voorbereiding van een relanceplan na corona. Dat meldt het kabinet van de premier dinsdagavond.

Premier Wilmès kondigde vorige week al aan dat de regering start met de voorbereidingen van een relanceplan. In eerste instantie gaat het om een opmaak van een stand van zaken, met input van academici, experten, sociale partners maar ook burgers. Ook de deelstaten zullen betrokken worden in het overleg, benadrukt de premier.

Een eerste overleg vindt morgen plaats. Wilmès gaat dan samen met de vicepremiers en de bevoegde ministers in dialoog ‘met vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische instellingen en leden van de academische wereld, die gespecialiseerd zijn in sociaal-economische aangelegenheden’, klinkt het.

Komende vrijdag ontvangt de regering vertegenwoordigers van grote in België gevestigde bedrijven. Daarna komt een panel van burgers en ondernemers, handelaars en zelfstandigen aan de beurt en er volgt ook nog overleg met de sociale partners binnen de Groep van Tien en werksessies over energie en duurzame ontwikkeling, klinkt het.