België houdt grenzen dicht voor reizigers uit 15 landen die EU veilig vindt
Foto: Photo News

België houdt voorlopig de grenzen gesloten voor reizigers uit vijftien landen die door de Europese Unie nochtans als veilig zijn aangemerkt. Dat heeft het kernkabinet maandag besloten, zo is bevestigd aan De Standaard.

Het gaat om reizigers uit Algerije, Tunesië, Marokko, Rwanda, Servië, Montenegro, Georgië, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Uruguay, Japan, Zuid-Korea, Thailand en China. Belgen die uit die landen terugkeren naar ons land, worden wel toegelaten.

Onze regering is van oordeel dat in een deel van die landen nog te veel gezondheidsproblemen zijn. Een ander deel van die landen laat dan weer zelf geen Belgen toe, waardoor ook onze regering de grenzen voor hun inwoners niet wil openen.

Mochten onze buurlanden wel reizigers uit die vijftien landen beginnen toelaten, zo meldt VRT NWS, dan zouden er onaangekondigde grenscontroles komen om te maken dat inwoners van die landen toch niet naar België afreizen.

Begin deze maand had de federale regering al besloten om de grenzen voor reizigers uit die landen tot minstens 7 juli gesloten te houden. Nu blijkt dus dat het nog langer zal duren vooraleer inwoners van die landen weer welkom zullen zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig