Broadway-acteur Nick Cordero (41) overleden na corona-complicaties
Foto: AFP

De Amerikaanse Broadway-acteur Nick Cordero is na besmetting met het nieuwe coronavirus overleden. Hij werd 41 jaar oud.

Zijn vrouw Amanda Kloots deelde op haar sociale media regelmatig informatie over de ups and downs van haar man terwijl hij vocht tegen het virus. Maandagochtend zei ze dat haar man was overleden. ‘God heeft nu nog een engel in de hemel’, schrijft ze. ‘Mijn lieve man is vanmorgen overleden. Hij werd omringd door liefde van zijn familie, zingend en biddend terwijl hij zachtjes de aarde verliet.’

Complicaties

Cordero werd in maart in het ziekenhuis opgenomen. Daar verbleef hij meer dan negentig dagen. Hij moest enige tijd beademd worden en in april moest zijn rechterbeen worden geamputeerd.

In mei berichtte Kloots dat haar man wakker en verzwakt was, maar vooruitgang boekte. Uiteindelijk kwam het nieuws dat zijn longen erg beschadigd waren, alsof hij ‘vijftig jaar gerookt had’. Zijn vrouw vertelde onlangs aan CBS this morning dat Cordero zo ernstig ziek was dat hij mogelijk een dubbele longtransplantatie nodig had.

Het koppel heeft samen een zoon van één jaar.

Carrière

Cordero werd geboren in Canada en groeide op in Hamilton in Ontario, maar vond zijn weg naar New York, waar hij Broadway-acteur werd. In 2014 werd hij genomineerd voor een Tony Award en een Drama Desk Award voor zijn rol in Bullets Over Broadway, een rol die hem zelfs een Theatre World Award en een Outer Critics Circle Award opleverde.

Hij verscheen ook op televisie, onder meer in afleveringen van Blue bloods, Law & order: special victims unit en Lilyhammer. Later verhuisde hij met zijn vrouw naar Los Angeles, waar hij ook speelde in de musical Rock of ages.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in