Nederlandse politie pakt tientallen hooligans op die willen betogen tegen coronamaatregelen
Ook eind juni moest de politie al tussenbeide komen bij een betoging tegen de coronamaatregelen, toen in Den Haag. Foto: EPA-EFE

De politie heeft zaterdagmiddag in Wageningen tientallen demonstranten aangehouden. Dat heeft een woordvoerster gezegd. Ook in Utrecht wilden betogers zonder toestemming protesteren tegen de coronamaatregelen, maar daar werd de betoging snel beëindigd.

De politie had informatie gekregen dat een groep van ongeveer tweehonderd betogers die tegen de coronamaatregelen zijn vanuit Utrecht onderweg waren naar Wageningen. Volgens de politie waren er ook hooligans bij die de openbare orde wilden verstoren, aldus de woordvoerster. De betogers werden gevorderd om te vertrekken. De personen die niet luisterden en weigerden weg te gaan, zijn aangehouden.

Hoewel er kleine botsingen waren, waarbij betogers voorwerpen gooiden naar de ME, zijn er geen grote confrontaties geweest, aldus de politie

Een andere groep betogers en leden van Nederland in Opstand wilden in Utrecht demonstreren tegen de coronamaatregelen, maar dat was verboden. De betoging werd snel beëindigd door de initiatiefnemers zelf. Het zou ook daarbij gaan om supporters van een aantal voetbalclubs.