Twee verdachten opgepakt voor gewelddadige overval op dansleraar in Schaarbeek
De Aarschotstraat. Foto: BART DEWAELE

Een 24-jarige dansleraar is vorige week het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in Schaarbeek. Het slachtoffer kreeg verschillende klappen met een baseballknuppel en raakte ernstig gewond. Intussen konden al twee verdachten opgepakt worden, bevestigt het Brusselse parket.

De dansleraar was dinsdagavond 23 juni omstreeks middernacht met een vriend op weg naar huis toen de twee werden aangesproken door een man die de weg naar de Aarschotstraat vroeg. De twee begeleidden de onbekende naar die straat, maar werden daar meteen lastig gevallen door twee jongeren. De dansleraar en zijn vriend vertrokken, maar werden ingehaald door de twee jongeren, die gezelschap hadden gekregen van nog twee andere personen.

Het groepje viel de dansleraar en zijn vriend aan met baseballknuppels. De man kreeg daarbij slagen op de benen, schouders, heupen en het hoofd, terwijl de daders hem beroofden van zijn rugzak met daarin zijn gsm en een geluidsinstallatie. Toen een taxichauffeur tussenkwam, gingen de daders op de loop.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en moest verschillende hechtingen krijgen. Politie en parket openden een onderzoek en konden al twee verdachten oppakken. Eén van die twee, een meerderjarige, is onder elektronisch toezicht geplaatst terwijl de tweede, een minderjarige, werd toevertrouwd aan de jeugdrechter.