Weduwe en dochter Johnny Hallyday bereiken akkoord in erfeniskwestie
Laeticia Hallyday (links), de weduwe van Johnny Hallyday en diens dochter Laura Smet, tijdens de begrafenis van de Franse rocker op 9 december 2017 in Parijs. Foto: AFP

Laeticia Hallyday, weduwe van Johnny Hallyday, heeft een ‘definitief akkoord’ bereikt met actrice Laura Smet, een dochter van haar in december 2017 overleden echtgenoot, over de nalatenschap van de zanger. Dat deelde ze vrijdag mee.

Details over de overeenkomst werden niet vrijgegeven. Er komt zo al deels een einde aan een lange juridische strijd.

De weduwe bereikte het akkoord met de oudste dochter van de Franse zanger met Belgische roots, maar ook haar halfbroer kan zich erin vinden. ‘David Hallyday ziet na dit akkoord af van elke juridische actie’, bevestigde zijn advocaat. ‘We zijn erg blij met deze overeenkomst en vragen niets meer.’

Nadat Hallyday, wiens echte naam Jean-Philippe Smet was, op 74-jarige leeftijd overleed, dook een in 2014 in de Verenigde Staten opgesteld testament op. Daarin liet Hallyday alles na aan zijn weduwe en hun twee geadopteerde dochters Jade (15) en Joy (11).

De 53-jarige David en de 36-jarige Laura, kinderen uit eerdere huwelijken (met Sylvie Vartan en Nathalie Baye), meenden toch ook op een deel van het fortuin recht te hebben en trokken naar de rechter. Zij beriepen zich daar op de Franse erfeniswet, die zegt dat je je kinderen niet volledig kunt onterven.