Kringwinkel gaat digitaal: decoratie en kleren te koop via webshop
Foto: Sven Dillen

Voor tweedehandsspullen moet je vanaf dinsdag 7 juli zelfs je huis niet meer uit. 37 Kringwinkels in Vlaanderen lanceren dan de webshop kringshop.be, met een deel van het aanbod uit de winkels. Het aanbod varieert, met een focus op huisraad, decoratie, sport, spel en textiel.

‘Klanten kunnen kiezen om hun pakket te verzenden via Bpost, of op te halen in de desbetreffende Kringwinkel’, zegt Yana Pulinckx van De Kringwinkel Hageland, initiatiefnemer van kringshop.be.

Toen de winkels gesloten moesten blijven tijdens de coronalockdown, kochten steeds meer consumenten online. Dat is ook de kringloopwinkels niet ontgaan. Bovendien kregen de winkels het financieel zwaar te verduren door die verplichte sluiting. ‘De Kringwinkels zijn retailers zoals andere retailers. Voor Kringwinkels gelden dezelfde economische wetmatigheden’, zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van de Kringwinkels Vites.

De Kringwinkel Hageland was al twee jaar actief met het uitbouwen van een webshop en stelde haar platform open voor de andere Kringwinkels. Intussen hebben 37 Kringwinkels zich aangesloten.

De Kringwinkel wil, behalve tweedehandsspullen verkopen, jobs creëren voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Voor die personen biedt een webshop ook een kans op een job in een nieuwe sector. ‘Sommige van onze medewerkers kunnen het fysieke werk in een winkel of een magazijn niet blijven volhouden. Voor hen is een administratief traject binnen de onlineverkoop een mooie oplossing. Competenties in de onlineverkoop zijn heel belangrijk op de reguliere arbeidsmarkt’, klinkt het bij De Kringwinkels.