Opnieuw verkeershinder verwacht op E313 in Borgerhout tijdens weekend
Geluidsschermen langs de E313 in Antwerpen. Foto: © AWV

Door werken op de E313 richting Hasselt verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer net zoals vorig weekend verkeershinder. Het verkeer moet er komend weekend en het weekend erna over twee in plaats van drie rijstroken.

Het verkeer op de autosnelweg E313 richting Hasselt moet dit en komend weekend ter hoogte van Antwerpen-Oost over twee in plaats van drie rijstroken wegens werkzaamheden aan de geluidsschermen. Dezelfde ingreep vond vorig weekend plaats, met de nodige hinder. Daarom waarschuwt het AWV ook nu voor extra drukte.

Gezien de locatie kunnen ook de wachttijden op de Antwerpse ring R1 richting Nederland oplopen. Verkeer van het westen naar oosten rijdt eter om via Brussel. Voor het verkeer van Hasselt richting Antwerpen zal er geen hinder zijn.

De extra drukte wordt vooral van vrijdagavond tot maandagochtend verwacht, op weekdagen zijn er wel steeds drie rijstroken beschikbaar ter hoogte van de werfzone. Als alles vlot verloopt, zullen de werken tegen maandagochtend 13 juli volledig klaar zijn.

Het AWV raadt bestuurders aan om zich voor vertrek goed te informeren en om de kaart met de actuele verkeersinfo op www.verkeerscentrum.be te consulteren. ‘We raden ook aan om goed de boodschappen en het reisadvies op de dynamische tekstborden in de gaten te houden en op te volgen’, klinkt het.