Corona-uitbraak op afdeling geriatrie van ZNA Jan Palfijn
Foto: Joris Herregods

In het ziekenhuis ZNA Jan Palfijn in Merksem is de voorbije weken een uitbraak van het coronavirus vastgesteld op de afdeling revalidatie en geriatrie. Dat meldt de regionale zender ATV en ziekenhuisnetwerk ZNA bevestigt het nieuws aan Belga.

Dertien personeelsleden en 13 patiënten testten positief, maar niemand zou er erg aan toe zijn (geweest).

De besmetting werd eerst vastgesteld bij een koppel patiënten. ‘We hebben dan een algemene testing gedaan op de afdeling’, zegt ZNA-woordvoerder Tom Van de Vreken. ‘De personeelsleden die positief testten zijn naar huis gestuurd. Wie symptomen vertoonde, zit nog steeds thuis. Wie geen symptomen vertoonde, kan intussen alweer aan de slag. De patiënten die positief testten hebben we afgezonderd. Niemand is op intensieve zorgen beland.’

ZNA benadrukt dat lang niet alle positieve gevallen ook effectief ziek waren van het virus, maar ook asymptomatische gevallen kunnen anderen besmetten. Er geldt vanwege de uitbraak nog steeds een bezoekverbod en een opnamestop op de afdeling. ‘Vrijdag organiseren we een nieuwe testing en als er dan geen nieuwe gevallen zijn, kunnen we die maatregelen weer versoepelen’, benadrukt Van de Vreken.