Gent Jazz en Jazz Middelheim in bubbelmodus
De Garden Stage van de Bijloke. Foto: fvv

Er komt deze zomer wel degelijk een editie van Gent Jazz én van Jazz Middelheim, maar dan wel in anderhalve­meterversie. En met alleen maar Belgische groepen.

Tweehonderd toeschouwers was te weinig geweest, maar nu openluchtfestivals vierhonderd mensen mogen ontvangen, en vanaf augustus zelfs achthonderd, kunnen Gent Jazz en Jazz Middelheim wel degelijk plaatsvinden.

‘Gent Jazz 1.5’ loopt van 8 tot 21 juli op de Bijlokesite, waar normaal de Garden Stage staat, en biedt dagelijks twee of drie concerten aan. Bij de eerste namen zitten bands als Labtrio, Commander Spoon, Flying Horseman, Urbex, Nabou én Jef Neve, die een soloconcert zal spelen.

Ook op Jazz Middelheim, dat plaatsvindt in Park Den Brandt van 11 tot 24 augustus, ­treden alleen Belgische acts op.

De organisatie maakt zich sterk voor een festivalsfeer te kunnen zorgen, ook al worden de corona­regels gerespecteerd: minstens ­anderhalve meter tussen de be­zoekers, een zittend publiek, dat wel in ‘bubbels’ van maximaal vijftien personen mag vertoeven.

Na de concerten een ‘zomerbar’ met dj’s. Tickets voor Gent Jazz kosten tussen 19 en 24 euro per dag. Op 17 en 18 juli biedt Gent Jazz op de Bijlokesite ook onderdak aan Mardi Gras, het spektakel dat de voorbije jaren tijdens de Gentse Feesten onder de stadshal plaatsvond.