Parking van Tour & Taxis in Brussel wordt deze zomer een openluchtbioscoop
Tour & Taxis Foto: Photo News

Vanaf vrijdag 3 juli wordt de parking van de site van Tour & Taxis in Brussel ingepalmd door een openluchtbioscoop met het grootste scherm van Europa. Tot september zijn alle filmliefhebbers er welkom.

De openingsfilm is Bohemian rhapsody, een biografische film over de Britse band Queen en leadzanger Freddie Mercury.

Het scherm waar de cinefielen naar zullen kijken, heeft met een oppervlakte van 336 vierkante meter de omvang van een basketbalveld. De drive-incinema heeft plaats voor 200 auto’s, maar er zijn ook zitjes voor 200 toeschouwers zonder auto.

Naast de avondvoorstellingen doorheen de week, maakt het gebruikte scherm het ook mogelijk om in de weekends overdag films te vertonen. De programmatie zal zeer uiteenlopend zijn. Met films als Grease, The exorcist, The big Lebowski, Toy story of Charlie and the chocolate factory komen alle filmliefhebbers, van jong tot oud, aan hun trekken.

Mondmasker

Online een plaatsje reserveren is verplicht en kost per auto met twee inzittenden 25 euro, met daarbovenop 7,5 euro per extra inzittende. Voor bezoekers zonder wagen kost een filmticket 10 euro. Wie de wagen verlaat, om bijvoorbeeld een snack te halen bij een van de foodtrucks, moet een mondmasker dragen en de afbakeningen op de grond respecteren om de sociale afstand te behouden.

Het project Movie Drive is het resultaat van een samenwerking tussen visit.brussels en evenementorganisatoren Mario Iacampo en Serge Vanderheyden. Ook het Brussels Gewest en de stad Brussel steunen het initiatief.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in