Dominique Leroy schikt in voorkenniszaak
Foto: Photo News

Voormalig Proximus-ceo Dominique Leroy heeft een deal van 107.000 euro gesloten met het parket om een einde te maken aan de voorkenniszaak waarvoor ze in verdenking werd gesteld. Dat meldt beurswaakhond FSMA in een persbericht.

Het afkopen van een mogelijke vervolging zou Leroy 107.841.01 euro kosten, meldt beurswaakhond FSMA in een persbericht. De schikking moet wel nog bekrachtigd worden door de Brusselse raadkamer. Dat zou gebeuren op 15 juli, berichten L'Echo en De Tijd die het nieuws over de schikking eerst meldden.

Proximus-aandelen

Kort nadat ze haar vertrek als ceo bij het telecom­bedrijf Proximus aangekondigd had, in september vorig jaar, raakte bekend dat Dominique Leroy een maand eerder een pakket Proximus-aandelen had verkocht ter waarde van 285.000 euro. Bij die verkoop zou ze een persoonlijke winst van nog geen 6.000 euro geboekt hebben.

De opvallende timing van die transactie deed FSMA beslissen om een onderzoek te openen. Ook het Brusselse ­gerecht deed dat. Vrijwel meteen na de opening van het onderzoek kwam het tot huiszoekingen op het hoofdkantoor van Proximus en in de privéwoning van Leroy.

De commotie over de aandelenverkoop maakte dat het Nederlandse telecombedrijf KPN, dat Leroy als nieuwe ceo wilde binnenhalen, alsnog van die transfer afzag.

Leroy hield haar onschuld altijd staande.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in