Pharrell Williams opent restaurant in Saint-Tropez
Pharrell Williams is naast muzikant, producer, model, ontwerper ook restaurateur. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Na Miami heeft muzikant Pharrell Williams nu ook een restaurant geopend in de mondaine badstad Saint-Tropez, samen met de Franse chef-kok Jean Imbert. In het najaar volgt Parijs.

Nadat Pharrell Williams jaren geleden kennismaakte met de keuken van de beloftevolle Franse chef-kok Jean Imbert, werden de twee vrienden. Eind 2018 opende het duo samen het restaurant Swan in Miami, vorige week volgde een tweede restaurant in het mondaine Saint-Tropez, genaamd ToShare.

Het restaurant huist in hotel White 1921 op het Place des Lices, dat eigendom is van het Franse luxeconcern LVMH. Williams is verantwoordelijk voor de inrichting en sfeer, Imbert voor de menukaart. Daarop staan hun favoriete gerechten uit de street food-keuken, voornamelijk vegetarisch, en gemaakt met lokale producten, klinkt het. Niet meteen wat je verwacht in Saint-Tropez, en dus richten Williams en Imbert zich ook helemaal niet op het miljonairspubliek: de prijzen voor de gerechten, bedoeld om te delen, schommelen tussen 9 en 24 euro.

In het najaar zou er nog een vestiging volgen in Parijs, zo vertellen Williams en Imbert in gesprek met de Franse krant Le Figaro. Imbert, overigens nog geen veertig jaar oud, heeft daar al een handvol restaurants (waaronder eentje samen met zijn grootmoeder, genaamd Mamie et Jean), en ook nog een restaurant in New York.