Schalke-keeper Alexander Nübel ondertekent vijfjarig contract bij Bayern München

Zoals in januari al werd bekendgemaakt door Bayern München maakt doelman Alexander Nübel de overstap van Schalke 04 naar de Beierse topclub. De 23-jarige Duitser ondertekende dinsdag na het slagen voor zijn medische testen bij de Rekordmeister een contract voor vijf seizoenen. Hij komt transfervrij over van Schalke. Nübel moet - op lange termijn - de opvolger worden van clubicoon Manuel Neuer.

Nübel wordt normaal gezien in eerste instantie de nummer twee tussen de palen van Bayern, achter aanvoerder Manuel Neuer. Het is de bedoeling dat hij klaargestoomd wordt om de 34-jarige Neuer op te volgen. Die staat in München nog tot medio 2021 onder contract. In 2011 kwam Neuer eveneens over van Schalke 04.

Nübel maakte in het seizoen 2018-19 en in de eerste helft van het huidige seizoen indruk bij Schalke 04. Hij groeide in Gelsenkirchen uit tot aanvoerder, maar verloor die band na Nieuwjaar na de bekendmaking van zijn transfer naar Bayern en een karatetrap tijdens het duel tegen Frankfurt waardoor hij vier duels geschorst aan de kant stond.