Dit moet je weten over clean beauty
Foto: Tobias Dick

Clean beauty is één van de belangrijkste trends in de beautywereld. Maar wat is clean beauty eigenlijk? Onze expert legt het uit én verduidelijkt waarom het zo belangrijk is om te kiezen voor clean beauty. Ook jij wil toch weten wat je op je gezicht smeert, niet?

Steeds meer mensen stellen zich vragen bij de ingrediënten van hun verzorgingsproducten. Ingrediëntenlijsten boordevol chemische benamingen zeggen namelijk maar weinig. “Iedereen die vandaag de dag verzorgingsproducten en/of make-up koopt, wil bewust kopen en goed geïnformeerd zijn”, zegt dr. Andrea Weber, hoofd Science Consultation & Innovation bij BABOR. Clean Beauty is op zich niets nieuws: het gaat over producten die in de eerste plaats transparant zijn. “Het draait om pure, eerlijke producten,” vult Weber aan. “Het gaat om veiligheid voor de consument én het milieu, om echte werking en transparantie in de ingrediënten en productieprocessen.”

Clean is niet altijd natuurlijk
“De termen clean, natuurlijk en/of vegan worden vaak door elkaar gebruikt”, aldus Weber. “Voor heel wat consumenten zijn het synoniemen van elkaar, maar dat is niet juist. Clean beauty staat voor veilige ingrediënten van uitstekende kwaliteit die duurzaam ontwikkeld worden. Clean kan natuurlijk en/of vegan zijn, maar dat is niet per se zo.” Omstreden ingrediënten zoals parabenen, sulfaten, siliconen, microplastics, synthetische geuren… zitten dus niet in clean beauty. Daarnaast worden clean beauty-producten niet getest op dieren. Ook de duurzaamheid tijdens het productieproces van de producten en de verpakking zijn belangrijk bij clean beauty.

Clean en groen
Bij het Duitse cosmeticalabel BABOR wordt clean beauty alvast hoog in het vaandel gedragen . Hun nieuwe Cleanformance-lijn voldoet volledig aan alle clean beauty-principes: de producten in dit gamma bestaan voor 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en bevatten pre- en probiotica. Daarnaast zet BABOR als bedrijf ook erg in op een groene toekomst door CO2 te vermijden tijdens het productieproces, alleen maar 100% recycleerbare verpakkingen te gebruiken, het gebruik van plastic met 30% te minderen én alleen maar veilige ingrediënten voor mens en milieu in hun producten te verwerken.

Dit moet je weten over clean beauty
Foto: Babor

Clean en gezond
Maar natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat clean beauty nu daadwerkelijk doet voor je huid. In de Cleanformance-lijn van BABOR zitten alvast tal van ingrediënten die voor een gezonde huid zorgen. Zo bevatten deze producten een extract van de rode-esdoornbast die de huid beschermt én meer elasticiteit en stevigheid geeft. De pre- en probiotica versterken de natuurlijke beschermlaag van je huid én beschermen tegen milieustress. En wie een goed beschermde en gezonde huid heeft, heeft gelukkig ook een stralende huid.

Op zoek naar clean beauty voor een gezonde, stralende huid?
Hier vind je clean beauty van BABOR »

Dit moet je weten over clean beauty
Foto: Tobias Dick