Thibaut Courtois wordt mede-eigenaar van Spaanse derdeklasser: “Content creëren die nooit eerder is vertoond”
Foto: REUTERS

Thibaut Courtois wordt de nieuwe eigenaar van Inter de Madrid. De Belgische nummer één investeert samen met Betis-aanvaller Borja Iglesias in de Spaanse derdeklasser.

Vorige week werd Real-doelman Courtois al samen met Borja Iglesia eigenaar van het e-sportsbedrijf DUX Gaming. Via dat bedrijf kopen ze nu de aandelen van C.F. Internacional de Madrid, kortweg Inter de Madrid. Afgelopen seizoen werd die Madrileense club achtste in de Spaanse derde klasse.

De club wordt vanaf volgend seizoen omgedoopt tot Dux Internacional de Madrid. “Onze club wordt het eerste team dat de wereld van voetbal en esports op hetzelfde niveau zet, en het is de eerste keer in de geschiedenis dat een esports-club de sprong naar de wereld van professioneel voetbal heeft gemaakt”, schrijft de club op zijn website.

“DUX brengt imago, publiek, talenten en inzicht in de wereld van esports en digitaal entertainment om de voetbalinhoud naar een nieuw niveau te tillen. Hetzelfde team van mensen dat in het verleden succes heeft behaald met Inter de Madrid blijft verantwoordelijk voor het sportieve management van de club. Het doel van de nieuwe eigenaar is “excellentie in competitie”, zowel in voetbal als esports, en het creëren van content die nog nooit eerder is vertoond in de wereld van voetbal- en videogames. Thibaut Courtois en Borja Iglesias zullen hun ervaring in de sportwereld gebruiken om zowel de voetbal- als esports-clubs te adviseren.”

Inter de Madrid promoveerde in 2018 naar de Spaanse Segunda División B, de derde klasse. Hij eindigde daar twee seizoenen geleden nog als derde. Dit jaar stond het achtste toen de competitie definitief werd stilgelegd. Het werkt zijn thuismatchen af in Moraleja de Enmedio, vlak buiten de stad Madrid. Het stadion telt een duizendtal plaatsen.