Granaat ontploft bij Antwerps pannenkoekenhuis
Foto: bfm

Onbekenden hebben maandagnacht een granaat gegooid naar een pannenkoekenhuisje aan het Antwerpse Zuid. De ontploffing ging gepaard met heel wat materiële schade. Opnieuw wordt vermoed dat het om drugsgeweld gaat.

De geviseerde zaak wordt uitgebaat door een lid van de familie El H., die eerder al geviseerd werd met een handgranaat in Berchem. Minstens één van de zonen van die familie werd in het verleden veroordeeld voor drugsfeiten. Hij kreeg in 2015 een straf met probatie-uitstel voor bezit en handel van drugs en stond in 2017 opnieuw voor de rechter, ditmaal voor de verkoop van cocaïne in Mortsel en Antwerpen.

Er vielen bij de aanslag van vannacht geen gewonden, maar de ontploffing zorgde wel voor veel materiële schade. De glazen voordeur was deels vernield, ook enkele naastgelegen panden en een viertal geparkeerde voertuigen deelden in de klappen. Ontmijningsdienst Dovo, het gerechtelijk labo en de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen.

Rond 10 uur werd de straat vrijgegeven en was het bijna meteen business as usual. Behalve de inderhaast herstelde voordeur leek dan ook niets nog te wijzen op de ontploffing van enkele uren ervoor. Ondanks het slechte weer waren rond 15 uur alle tafeltjes binnen en op het terras bezet.

Granaat ontploft bij Antwerps pannenkoekenhuis
Foto: bfm
Granaat ontploft bij Antwerps pannenkoekenhuis
Foto: bfm