Opnieuw regen op komst
Foto: nb

Dinsdag begint de dag met nog lokale opklaringen, maar al snel gaat de bewolking overheersen en kan er een lokaal buitje vallen. In de loop van de namiddag wordt het in de noordelijke landshelft zwaarbewolkt tot betrokken met vanaf het westen perioden van regen, tegen de avond soms matige regenval.

In het zuiden blijft het nog overwegend droog. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 50 km/u. Aan zee is de zuidwestenwind vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met in het noorden en het centrum van het land regen bij tussenpozen waarbij het bij momenten matig kan regenen. In het zuidoosten lijkt het droog te blijven met opklaringen en hooguit wat gedruppel. De minima liggen tussen 13 graden in Hoog-België en 17 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak tot overwegend matig en draait geleidelijk naar zuidzuidwest.

Woensdagochtend valt er eerst regen of buien ten noorden van Samber en Maas. In het zuidoosten is het nog droog. Nadien neemt de kans op buien overal toe. Mogelijk zijn de buien intens en vergezeld van onweer. Er is kans op overvloedige neerslag. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden in het westen en tussen 22 en 25 graden in het centrum en oosten. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten, draaiend naar west tot zuidwest.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, vooral in de zuidoostelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Er staat een meestal matige westenwind. Vanaf de kust zal ze geleidelijk ruimen naar het noordnoordwesten tot noordnoordoosten.

Vrijdag zou het meestal droog worden met een afwisseling van soms vrij veel wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een matige of aan zee vrij krachtige wind uit westelijke of zuidwestelijke sector.

De verwachtingen voor het begin van het weekend zijn nog onzeker. Momenteel ziet het ernaar uit dat we onder invloed van een licht gestoorde of onstabiele maritieme luchtmassa komen te liggen. Het zou dan meestal wisselend of soms zwaarbewolkt worden met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden. De wind zou in het binnenland meestal matig uit het westen tot zuidwesten waaien; en aan de kust vrij krachtig of krachtig.

Maandag zou het opnieuw droger worden met zonnige perioden. Een bui is evenwel niet uitgesloten. Maxima tussen 15 en 20 graden bij een matige westen- tot noordwestenwind.