Britten en hun thee, het blijft gevoelig liggen. Dat blijkt ook nu weer uit hun reactie op een video (zie hierboven) waarin een populaire Amerikaanse TikTok-gebruikster haar bereiding van ‘de perfecte Britse thee’ deelde.

Het begon met een video van een zekere Michelle, een Amerikaanse die in het Verenigd Koninkrijk woont en ruim 185.000 volgers heeft op TikTok. Volgens haar recept maak je Britse thee door een kop te vullen met water uit de kraan, dat één minuut op te warmen in de microgolf en vervolgens veel melk en een theezakje toe te voegen. Afwerken doe je door - opnieuw erg veel - suiker erbij te gieten en eens goed te roeren.

Het filmpje schoot in het verkeerde keelgat van de Britten en was onder meer een topic in het Britse tv-programma ‘This morning’, waarin presentatrice Davina McCall het zelfs ‘een oorlogsverklaring’ noemde. Karen Pierce, de Britse ambassadrice in Washington D.C., schakelde zelfs het leger in om de Amerikanen te tonen hoe je thee echt bereidt.

Die video triggerde meteen een antwoord van Woody Johnson, de Amerikaanse ambassadeur in Londen. Hij liet de thee achterwege en focuste zich op een zwakheid van de Britten: koffie.