In het Schotse Glasgow heeft een man meerdere mensen in de lobby van een hotel neergestoken. De dader werd door de politie doodgeschoten. Zes anderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Rond kwart voor drie deze namiddag stak een man verschillende mensen neer in de lobby en op de trappen van het Park Inn Hotel in de West George Street in Glasgow. Dat hotel zou gebruikt worden als tijdelijke opvangplaats voor asielzoekers. Van enig verband is nog geen sprake. 

De BBC meldde aanvankelijk dat bij de steekpartij drie mensen omkwamen, maar twijfelt nu aan dat getal.  Zes mensen raakten zwaargewond . De Schotse Politiefederatie bevestigt dat één van hen een agent is. Allen worden momenteel in het ziekenhuis behandeld. Hun toestand is kritiek maar stabiel. 

Op beelden is te zien hoe een hele vloot aan hulpdiensten deze namiddag de straat inpalmde. Craig Milroy, die zich in een kantoorgebouw in de straat bevond, getuigt bij persagentschap PA: 'Ik zag een man van Afrikaanse oorsprong zonder schoenen aan op de grond liggen. Iemand zat naast zijn zijde en hield een wonde dicht..'

Andere mensen getuigen tegenover BBC hoe de lobby van het Park Inn Hotel 'vol bloed lag'.

De politie bevestigt dat de dader bij de interventie doodgeschoten werd en dat situatie volledig onder controle is. Er wordt volgens hen naar geen andere verdachte meer gezocht. Over het motief en het profiel van de dader is nog niets bekend. De politie beschouwt het incident voorlopig niet als een terreurdaad.

Schots premier Nicola Stugeon en Brits premier Boris Johnson reageerden al op de steekpartij.