Ongeval wakkert discussie sluiting Ter Kamerenbos aan
Foto: pool is cool

Een voetganger werd donderdag rond 15 uur aangereden aan de Dianalaan in het deel van Ter Kamerenbos dat nog open is voor autoverkeer, waarop de omgeving werd afgesloten. Brussels gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène (MR) stelde de ‘unilaterale sluiting’ van de straat aan de kaak op Twitter.

Om meer ruimte en groen te kunnen bieden aan de Brusselaars tijdens de lockdown, werd het Ter Kamerenbos gesloten voor auto’s. De stad heeft vergevorderde plannen om het verkeer vanaf september grotendeels te weren uit het bos. Enkel op weekdagen zou een gedeelte van de Dianalaan en de Belle Aliancelaan toegankelijk zijn voor auto’s.

Niet iedereen is voorstander van die plannen. Na een aanrijding aan de Dianalaan, waarbij een voetganger werd aangereden op het zebrapad en in levensgevaarlijke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht, laaide de discussie opnieuw op. Het ongeval gebeurde net voor het begin van de avondspits, en zorgde voor heel wat verkeershinder omdat de volledige laan werd afgezet voor politieonderzoek.

Brussels gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène (MR) schreef op Twitter dat de ‘unilaterale sluiting van de Dianalaan vooral voor problemen zorgen in de omringende wijken’. ‘Zonder uitleg en zonder voorbereiding volgen er eindeloze files en luchtvervuiling’, schreef Coomans de Brachène.

Een RTBF-journaliste die het ongeval zag gebeuren, antwoordde dat de straat afgesloten werd om de politie hun onderzoek te laten uitvoeren.