Antwerpse drugsbaron vrijgelaten in Dubai
Nordin E.H. Foto: rr

De vorige week in Dubai opgepakte Antwerpse drugsbaron Nordin E.H. (32) is vrijgelaten na het betalen van een borg, dat vernam onze redactie uit goede bron. E.H. zou 10.000 euro betaald hebben en moet strikte voorwaarden naleven.

Het parket in Antwerpen bevestigt de informatie. ‘Dit verandert niets aan onze situatie, wij hebben alle stukken met het oog op een uitlevering overgemaakt en hebben het volste vertrouwen in de autoriteiten en rechterlijke macht in de Verenigde Arabische Emiraten’, zegt woordvoerster Lieselotte Claessens.

De 32-jarige Nordin E.H., ooit een kleine straatdealer in de Antwerpse wijk Dam, groeide de laatste jaren uit tot een van de grote spelers op de markt van de internationale cocaïnesmokkel. Hij zou een van de opdrachtgevers zijn achter de lange reeks aanslagen met handgranaten in het Antwerpse drugsmilieu. Zijn ouderlijke woning werd beschoten, de auto van zijn moeder werd in brand gestoken, er werden (nep)granaten voor de deur gelegd en zijn broer werd aangevallen op straat.

Deze week verwees de raadkamer het dossier rond Frank ‘De Tank’ V. naar de rechtbank. In dat dossier wordt Nordin E.H. ook mee vervolgd.