In amper 30 minuten een gezonde, stralende huid dankzij clean beauty
Foto: Jenn Werner

Pure, eerlijke huidverzorging… dat is wat steeds meer vrouwen – en ook mannen – willen. In de cosmeticawereld heet deze trend clean beauty. Niet alleen nieuwe verzorgingsproducten positioneren zich steeds vaker als clean beauty, ook schoonheidsinstituten bieden clean beauty-behandelingen aan. Maar wat doet het voor je huid?

Een universele definitie van clean beauty is er niet, maar in het algemeen kun je stellen dat clean beauty-producten geen omstreden ingrediënten zoals parabenen, sulfaten, siliconen, minerale oliën… bevatten, dat de producten niet op dieren zijn getest én dat de productie en verpakkingen duurzaam zijn. Kortom, clean beauty bevat niets schadelijks voor onze gezondheid en het milieu. 

Clean beauty voor een gevoelige huid
Aan weten wat we smeren in onze badkamer hechten we steeds meer. Volkomen terecht natuurlijk. Duidelijke informatie is belangrijk bij de aankoop van producten. Zeker voor mensen die aangeven een gevoelige huid te hebben of last hebben van irritaties. Iets waar helaas steeds meer vrouwen en mannen mee te maken hebben. Hoe dit komt? Milieuvervuiling, te veel smeren met verzorgingsproducten die te veel ingrediënten bevatten, een te hoge blootstelling aan blauw licht… zijn veel voorkomende oorzaken van huidirritaties.

In amper 30 minuten een gezonde, stralende huid dankzij clean beauty
Foto: BABOR

Clean beauty in het schoonheidsinstituut
Thuis heb je zelf in de hand wat je smeert, maar heb je er al eens bij stilgestaan welke producten er allemaal op je huid gebruikt worden bij een schoonheidsbehandeling? Ook dan – en misschien zelfs nog meer – is het belangrijk om je te laten verwennen met veilige, duurzame producten. Babor-instituten bieden daarom twee verschillende clean beauty-behandelingen aan om je huid in geen tijd weer gezond en stralend te maken, zelfs de gevoelige huid.

Alle producten die gebruikt worden tijdens professionele clean beauty-behandelingen bij een BABOR-instituut zijn van het Cleanformance-gamma, waarin 98% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn en geen dierlijke of omstreden ingrediënten verwerkt zijn. Zo’n Cleanformance-behandeling geeft je huid dus alleen wat ze echt nodig heeft, terwijl jij geniet.

In amper 30 minuten een gezonde, stralende huid dankzij clean beauty
Foto: BABOR

In 30 minuten een stralende huid
Fijn om te weten is dat het maar weinig tijd vraagt om je huid te laten pamperen met een Cleanformance-behandeling. In amper 30 minuten tijd wordt je huid behandeld en verwend met verschillende Cleanformance-producten zodat je achteraf terug buiten komt met een stralende, gezonde huid. Nood aan een nog frissere uitstraling? Een Cleanformance-behandeling van 60 minuten doet er nog een schepje bovenop met een extra lange massage. 

Meer BABOR Cleanformance-producten om zelf thuis je huid te verwennen vind je hier.

Op zoek naar clean beauty voor een gezonde, stralende huid?
Hier vind je clean beauty van BABOR »