Het houdt niet op: AA Gent haalt nu ook Dino Arslanagic gratis op bij Antwerp,  recordtransfer Nurio officieel
Foto: BELGA

Een centrale verdediger was aangekondigd, een centrale verdediger is het geworden. Dino Arslanagic is de jongste pion in het zomerse transferoffensief van AA Gent. De 27-jarige Belg tekende voor twee jaar en maakt gratis de overstap van Antwerp.

LEES OOK. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte nooit zo ambitieus bij het begin van het seizoen: “We groeien naar het niveau van Club Brugge toe”

Arslanagic kreeg zijn opleiding bij Moeskroen en Lille alvorens via Standard in het profvoetbal te duiken. In de winter van 2017 zette hij een stapje terug richting datzelfde Moeskroen, maar een half jaar later pikte Antwerp hem op. Daar startte hij afgelopen seizoen het merendeel van de matchen in de basis.

Recordtransfer officieel

Voor AA Gent is Arslanagic een zoveelste aanwinst deze zomer. Eerder trokken de Buffalo’s al Jordan Botaka (STVV) en Davy Roef (Anderlecht) aan. En linksachter Nurio Fortuna wordt overgenomen van Sporting Charleroi, zo bevestigde de club. De 25-jarige Angolese international is een dure vogel, met een transferbedrag van meer dan vijf miljoen euro. Daarmee wordt Nurio een van de duurste inkomende transfers ooit voor de Gentenaars. Hij tekende voor vier jaar.

De komst van Alexandre De Bruyn (STVV) is eveneens nakende.

Het houdt niet op: AA Gent haalt nu ook Dino Arslanagic gratis op bij Antwerp,  recordtransfer Nurio officieel
Foto: BELGA

Arslanagic: “Er is een duidelijke match”

“Het is eigenlijk geen verrassing dat ik teken bij AA Gent”, gaf Dino Arslanagic mee. “Ik maak nu deel uit van een van de beste ploegen in België. Gent speelt ook Europees voetbal en de club is heel ambitieus. Bovendien beschikken we hier over veel middelen en spelen we in een zeer mooi stadion. Er is een duidelijke match want ook ik ben zeer ambitieus. Ik probeer steeds het beste uit mezelf te halen. Natuurlijk is er concurrentie voor die ene positie, maar dat is maar normaal bij grote ploegen. Dat maakt het ook allemaal interessant.”

Ivan De Witte was nog op zoek naar versterking centraal achterin. “In het centrum van onze verdediging zaten we nog wat krap, vandaar de komst van Dino”, aldus de Gent-voorzitter. “Wil je een vooraanstaande rol spelen in binnen- en buitenland, dan moet je daar een sterke pion hebben. Op die positie heb je ook de kans veel kaarten te pakken. Je kan op die manier met veel geschorsten in de problemen komen. Het aantrekken van Arslanagic is dan ook weloverwogen. Dino zal dus een van onze centrale verdedigers zijn. Aan hem om te bewijzen dat hij die plaats waard is.”

Nurio: “Ik voelde me direct thuis”

Dat Nurio een van de duurste inkomende transfers ooit wordt voor de Gentenaars, schept natuurlijk verwachtingen. “Het is duidelijk dat je als club minstens een dubbele bezetting wil op alle posities”, vertelde Michel Louwagie. “We gaan ervan uit dat Milad Mohammadi niet alle wedstrijden zal kunnen spelen, deels door schorsing. Wij waren alvast zeer gecharmeerd door de prestatie van Nurio Fortuna in onze eigen Ghelamco Arena. Bovendien werd hij door alle specialisten tot beste linksachter verkozen. We hebben diverse rapporten opgevraagd en waren sterk onder de indruk.”

“Ik vind het een echte kans om hier te mogen spelen”, gaf Nurio Fortuna mee. “Deze club heeft net als mij enorm veel ambitie. Ik wil hier dan ook een stap verder zetten voor wat betreft het verdere verloop in mijn carrière. Ik werd onmiddellijk heel hartelijk begroet en voelde me direct thuis. Dat trok me over de streep. Ik lach veel, maar eens op het veld is het voor mij bittere ernst.”