Stijn Vlaeminck verhuist van VRT naar sportredactie VTM en HLN
Stijn Vlaeminck. Foto: fvv

Sportverslaggever en radiopresentator Stijn Vlaeminck stapt later dit jaar over van de VRT naar News City, de nieuwsredactie van VTM Nieuws en HLN. Dat meldt mediabedrijf DPG Media.

Vlaeminck zal zich bij de commerciële omroep vooral toeleggen op wielrennen, maar zal er ook de Olympische Spelen, grote toernooien, matchen van de Rode Duivels en andere sportgebeurtenissen volgen.

Vlaeminck was 14 jaar bij de VRT aan de slag, als verslaggever voor Sporza en presentator op Stubru. ‘Het was een 14 jaar lange aaneenschakeling van kansen en mooie herinneringen. Zowel bij Sporza als bij Studio Brussel kreeg ik altijd enorm veel vertrouwen’, zegt hij.

‘We zijn heel blij met de komst van Stijn naar onze sportredactie’, zegt Michiel Ameloot, hoofd sport bij News City. ‘Hij past perfect bij ons. Hij is ondernemend, creatief en brengt tonnen ervaring mee naar ons bedrijf.’

De huidige vaste wielerjournalist bij VTM, Merijn Casteleyn, zal dan weer wat minder te zien zijn. Hij gaat weer lesgeven en wil zich ook meer focussen op zijn gezin, maar blijft wel inzetbaar als sportjournalist.