Dinner on the Lake verhuist naar Boom
Het drijvende restaurant is voortaan in De Schorre te vinden. Foto: Dinner on the lake

Het pop-upconcept Dinner on the Lake zou deze zomer eigenlijk plaatsvinden in de Nijlense deelgemeente Kessel, maar na spanningen met het gemeentebestuur besloot de organisatie te verhuizen naar het domein De Schorre in Boom.

Het concept trekt al vijf jaar Vlaanderen rond met drijvende restaurants, deze zomer ging het begin juni van start in Kessel. Na onenigheid met het gemeentebestuur zal er vanaf 27 juni verder gekookt worden in het provinciaal recreatiedomein De Schorre, in Boom.

Dinner on the Lake is voorzien voor 24 mensen, maar door de coronamaatregelen werd dat aantal teruggeschroefd naar 18. Ook het culinaire concept evolueerde mee, gasten krijgen een gastronomische barbecue, gemaakt aan boord van het restaurant. Het concept loopt tot en met september, zowel lunch als diner is mogelijk.

Naast het drijvende restaurant staan er ook nog acht tenten opgesteld aan het meer in De Schorre, waar mensen een overnachting kunnen boeken. Reservaties op de vorige locatie, van dinsdag 23 juni tot en met vrijdag 26 juni, worden overgeboekt naar de nieuwe plek.

Vanaf 1 september brengt Dinner on the Lake een nieuw concept op de markt: ‘The greenhouse’. Via een loopbrug kom je terecht in het ‘botanisch ingericht vlot’, dat van september 2020 tot januari 2021 in Leeuwergem zal staan, vlakbij het kasteel.

Correctie 25/6: In een vorige versie stond dat Dinner on the Lake voorzien is voor 80 mensen, dat is 24. Door de coronamaatregelen is het aantal niet teruggeschroefd naar 16 maar naar 18.

Dinner on the Lake verhuist naar Boom
Foto: Dinner on the lake
Dinner on the Lake verhuist naar Boom
Foto: Dinner on the lake
Dinner on the Lake verhuist naar Boom
Foto: Dinner on the lake