Protest tegen regering mondt op Curaçao uit in rellen
Foto: Twitter

Op het Caribische eiland Curaçao is protest tegen de regering uitgedraaid op brandstichtingen en vernielingen in het centrum van Willemstad.

Ambtenaren en werknemers van overheidsbedrijven op het Antilliaanse eiland zijn boos om dat ze loon moeten inleveren. Dat is nodig om aan de voorwaarden te voldoen die Nederland heeft gesteld voor leningen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Curaçao, dat tot 2010 tot het Koninkrijk der Nederlanden behoorde, is er economisch slecht aan toe.

Leden van de Curaçaose oproerpolitie hebben woensdagmiddag traangas ingezet tegen een groep demonstranten. Zij eisten dat minister-president Eugene Rhuggenaath en zijn regering aftreedt. Er werd met flessen en stenen gegooid, winkelruiten en vuilniscontainers moesten eraan geloven.

Het protest begon woensdagochtend met een mars van enkele honderden vuilnismannen die boos zijn omdat ze loon moeten inleveren. Woensdagavond en - nacht werden verschillende brandjes gesticht en vernielingen aangericht. Om de orde te herstellen, heeft de minister van Justitie een avondklok ingesteld.

Er zijn op het eiland 23 bevestigde coronagevallen en er is een dode gevallen. 19 mensen zijn al hersteld.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig