Minister Ducarme niet opgezet met tweet Marc Van Ranst
Foto: BELGA

De relatie tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en de politieke wereld is opnieuw gespannen. Volgens de krant La Libre Belgique waren sommige politici, onder wie MR-minister Dennis Ducarme, niet opgezet met de tweet die Van Ranst de wereld instuurde over mondmaskers.

Afgelopen maandag werd tijdens een bijeenkomst van het Overlegcomité, waarin vertegenwoordigers van de federale regering en de deelstaten zetelen, gedebatteerd over het al dan niet verplichten van mondmaskers in supermarkten. Van Ranst tweette daarover:

Toen Denis Ducarme, federaal minister van Middenstand en Landbouw (MR) kon er niet mee lachen.De liberaal zou het jammer vinden dat de viroloog op deze manier gevoelige discussies omzeilde en de politici voor een voldongen feit zet. Ducarme zou Van Ranst ook gevraagd hebben of het nodig is om het debat op Twitter te voeren.

Daarop stuurde Marc Van Ranst een nieuwe tweet de wereld in. ‘Ik tweet mijn persoonlijke mening wanneer ik dat wil.’ Ook deelde hij een sneer uit aan het adres van minister Ducarme. ‘Ik ben niet diegene die dapper conversaties tijdens een vergadering van het Overlegcomité lekt naar de pers.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig