Sumatraanse tijger vergiftigd in Indonesië
Foto: AP

Een Sumatraanse tijger, een ondersoort van de tijger die alleen voorkomt op Sumatra, is vergiftigd aangetroffen in het noorden van het Indonesisch eiland. Dat heeft een verantwoordelijke van het nationaal park Batang Gadis bekendgemaakt. Maandag werden vier mannen gearresteerd op verdenking van stroperij.

Er werd een begraven karkas van een mannetjestijger aangetroffen. Een deel van de vacht en enkele organen ontbraken. De tijger is vermoedelijk vergiftigd door boze boeren omdat het roofdier vee had gedood.

Maandag kondigde de politie van de provincie Atjeh de arrestatie van vier mannen aan. Een tijgervacht, tanden en beenderen werden in beslag genomen. De politie verdenkt het kwartet ervan dat ze die als trofeeën wilden verkopen aan zwarthandelaars.

Sumatraanse tijgers komen enkel voor op het gelijknamige eiland van de Zuidoost-Aziatische eilandenstaat. Ze behoren tot de extreem bedreigde diersoorten. Volgens de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) bestaan er vandaag nog minder dan 400 exemplaren van. Sumatraanse tijgers worden tot 2,50 meter lang en wegen tot 140 kilogram. Daarmee behoren ze tot de kleinste tijgersoort.